Ihanaa kesä on vihdoinkin tullut! Upeeta, mahtavaa! Olen nauttinut jokaisesta hetkestä. Mä niin rakastan ku on lämmintä. Ei tarvii pukee pojallekkaan lapasii, haalarii, eikä mitään muutakaan paksua. Aamulla viimeistään yhdeksän aikaan ovet aukeaa ja suuntaamme pihalle leikkimään. Silloin jo mittari näyttää lukemaa +23 astetta. Pojalla päällä vaan shortsit, t-paita, sukat, sandaalit ja lippis. Takaisin sisälle, lounaalle on niin kätevä tulla, kun ei tarvii riisuu kuin kengät ja lakki. sitten takaisin ulos ja Siinä 10.30-11.00 tienoilla poitsu nukahtaakin vaunuihin. Poitsu viihtyy pihalla hyvin. Ei meinaa sisällä haluta tulla. Aina pitää keksiä jotain kivaa, että suostuu sisälle tulemaan. Eli lounas, välipala, päivällinen ja kylpyyn on niitä taikasanoja, joilla sisälle tullaan mieluusti.

Laittetelin pihalle ruukkuihin ja kivikasoihin kukkia. Samalla kuvailin pihan muitakin kukkivia kukkia. Ihanaa pääsee taas puuhastelemaan puutarhaan.Tai mitä nyt tuo ihana pieni mies antaa minun tehdä. Kasvimaallekkin laitoin jo siemeniä mm.  porkkanaa ja salaattia. Tai laitettiin pojan kanssa. Kyllä oli hauskaa pojasta sotkea mullassa.

orvokit  ja lobeliat  ruukussa

 

lumitähti

uusi kukka, jonka nimeä en tiedä.

perenna penkkissä kukkii

kivikasan juurella kukkii

kivikasan elämää

pikku kasvimaa

Poitsu on oppinut kiipeämään sohvalle. Uusi taito opittiin paripäivää sitten. Kyllä on poika iloinen kun pääsee kömpimään äidin tai isin viereen ilman apuja.

Meidän pikku mies on sairastunut elämänsä ensimmäiseen yskään. Kyllä on kurjan kuulloista tuo köhinä. Äänikin on ihan käheä. Kiukuttelu itku on lähinnä hassun kuulloista. Eipähän tämä äiteekään hermostu ku poika kitisee, vaan lähinnä huvittuneena ottaa käheä äänisen pojan reppanan syliinsä. Pari viimeistä yötä poika onkin nukkunut turvallisesti äidin ja isän välissä. Kipeenä kaipaan niin hirmuisesti läheisyyttä, että heräilee omassa sängyssään miljoona kertaa. Meidän välissä herää ehkäpä pari kertaa, mutta rauhoittuu heti kun tuntee äidin kosketuksen. Eilen käytiin ensimmäistä kertaa lääkärissäkin. Vein yksityiselle, kun huolestutti tuo köhiminen. Ja onhan pojalla hieman läpöäkin ja nuhaa.Tutki pojan ja ottivat sormesta verinäytteen. Tulos oli, että poika on sairastunut tavalliseen flussaan. Ei siis mitään vakavaa. Hoitona paljon juotavaa ja oloa helpottamaan voi höyryhengitellä. Toivottavasti pian paranisi. Tänään kyllä mentiin jo hieman tohon meidän pihalle kun ei lämpöäkään enää ollut. Ei vaan enää jaksanuut kökkiä sisällä kun poika kuitenkin on ihan pirteekin ja hyppii sisällä paikasta toiseen.