Lähdettiin  vaunuillen matkaan. Ensin näytti siltä, ettei päästä koskaan lähtemään. Piti tehdä sitä ja piti tehdä tätä. Lopulta huomasin, että pojan vaatteet on ihan ruuassa. Ne kun vaihdettu, niin sitten oli kakat housussa, huh! Lopulta päästiin kuin päästiinkin liikkeelle. Oli jo päikkäri aikakin. Lähdettiin kuitenkin, kun vaunuissa on hyvä sitten nukkuakkin.

Käytiin kaupan kautta hakemassa eväät. Vaikka olikin pojalla uni aika, niin hyvin kuitenkin sinnitteli valveilla ja syötiin yhdessä eväät, ruokittiin sorsia ja lokkejakin siinä samassa. Poitsu nukahti vasta kotimatkalla. Yhteensä kilometrejä kertyi luultavasti 6-7km. Oltiin reissun päällä noin kaksi tuntia.

Poitsu ihmetteli taas lokkeja eniten. Niin kovaa ääntä ne pitääkin ja lentää ihan läheltäkin. Tälläkertaa sorsatkin kovasti kiinnosti. Poitsu pääsi ihan itse niitä ruokkimaankin. Hieman sai varoa, ettei poikakin humahda veteen. Niin tarmokkaasti heitti leivän palasia veteen. Osa meni omaankin suuhun. Onneksi leipä oli tuoretta.

sorsanpoikasia

 Karjalanpiirakat, mansikoita, pullaa, mehua ja karkkia. Leipä sorsille.

Poitsu ihmettelee eväiden syönnin yhteydessä lintuja.

lokki kivellä