31.5.2010 Käytiin ystäväni ja hänen lapsien kanssa Aulangossa. Käveltiin ja ihasteltiin ihanaa luontoa. Meillä oli omat eväätkin mukana. Oli ihana päivä kerrassaan.Syötiin eväät lammenrannalla, ihanaa, kaunista! Äiti sai olla kyllä valppaana kun poika tykkäsi juosta niin kovin lujaa ihan rannan tuntumassa.

 

6.6.2010 kaksi hammasta lisää pilkottaa ikenestä. Nyt on sitten 16 hammasta pojalla.

8.6.2010 Mentiin Poitsun kanssa mieheni serkun luokse kylään. Hänellä on samanikäinen poika. Saatiin ihania itsetehtyjä herkkuja ja mahtavaa seuraa.

23.6.2010 Poitsu oppi imemään pillimehusta. (ennen sitä vaan pureskeli pillejä)Osaa jo niin sujuvasti, ettei siinä äidin apuja enää juuri tarvita.

25.6.2010 Kaveri täytti 40-vuotta. Ihanat pihajuhlat. Harmi että lopulta satoi. Eihän meidän pikku riiviö malttanut teltassa olla vaan juoksi pitkin pihaa ja lopulta oli aivan läpimärkä ja mutainen.

26.6.2010 Mummin ja ukin mökillä ekaa kertaa. Poitsu elämänsä ensimmäistä kertaa laiturilla. Istuu ekaa kertaa veneessä, joka oli kyllä ankkuroitu rantaan.

30.6.2010 Poitsu saa ihka oman keinun. Sillä onkin sen jälkeen keinuttu lähes joka päivä. Hiekkalaatikolla leikkiminen on edelleen se ykkösjuttu!

3.7.2010 Hämeenlinnan aulankoon toistamiseen. Tällä kertaa mentiin oman perheen voimin  ja käytiin näkötornissakin. Poitsu oli kyllä ihmeissään kauniista maisemista ja korkealla olemisesta. Jalat oli äitillä kyllä aika hapoilla kaikista niistä portaista! Käytiin myös katsomassa karhunpesää sinnekkin oli monta sataa porrasaskelta, huh! Olipahan kunnon jalka treeni. Poitsu sitten tykkäsi juosta siellä alhaalla.

 Minä itte, anna, tahtoo!!! Poika on kovin tempperamenttinen ja malttamaton. Suuttuu helposti ja silloin joko repii hiuksia, juoksee kiukku lenkin tai heittäytyy vetelänä lattialle. Nopeasti kuitenkin lepyykin.

Osaa antaa äidin poskelle pusun kun äiti pyytää. Se on ihanaa. Pojalla on kaunis nauru ja mahtava huumorintaju. Äiti tykkääkin pelleillä pojan kanssa kaikkea hassua sitten nauretaan ja kikatellaan yhdessä. Äiti kysyy "kuinka paljon äiti rakastaa Poitsua" Poika vastaa" yäään" ja levittää käden korkealle. Näin paljon äiti rakastaa Poitsua.

Olen alkanut huomaamaan, että nyt olisi se korkea aika miettiä miten tuota poikaa tahtoisimme kasvattaa.Enää ei riitä pelkkä hoiva ja rakkaus. Selvästi jo hakee rajoja ja koettelee vanhempia. Toivottavasti onnistumme tässä tärkeässä ja vaativassa tehtävässä.