28.7 Keskiviikkona matkaan lähdettiin, kun kello näytti yhdeksää. Auto oli täynnä tavaraa. Kontissa miltein kattoon asti ja sisätiloissakin roinaa riitti. Pitihän sitä kaikkeen varautua. Oli teltta, makuupussit, alustat, tyynyt, läjä vaatteita, läjä leluja, matkarattaat, syöttötuoli ja sänky. Yritettiin pysähdellä usein. Silloin kun Poitsu nukkui niin ajettiin pidempiä aikoja. Ensin saavuttiin Lappeenrantaan. Käytiin Hiekkalinnassa, linnoituksella ja jätskillä. Sitten matka jatkui Imatralle, jossa yövyttiin.Imatran koskea katsomassa ja läheisessä leikkipuistossa leikitty. Käytiin uimassa leirintäalueen uimarannalla. Teltassa oli todella kuuma! Auton mittari näytti päivällä noin +32 astetta. Vielä myöhään illallakin oli todella kuuma. Poika nukahti vasta 23.00 tienoilla. Nukkuu kuitenkin hyvin 8h yhteen putkeen.

Lappenrannassa

imatran koski

leikkipuistossa

29.7 Noustaan jo 7.00 aikaan. Matka jatkuu yhdeksän aikaan. ABC:lle syömään ja Poika saa leikkiä. Pysähdytään Kiteen pysähdyspaikalla niin, että Poitsu saa hieman leikkiä ja Ilomantsiin mennään syömään. Pysähdytään katsomaan taistelun muistomerkkiä ja Katajakoskella pidetään 15minuutin tauko. Lieksaan saavutaan joskus 16.50. Käydään kaupassa, josta poika saa mm. värityskirjan ja kynät. Viiden aikaan mennään leirintäalueelle Timitranniemeen. Käydään uimassa, jopa minäkin menen uimaan eli talviturkki heitetty pois! Illalla vielä grillataan makkaraa. Taas on todella kuuma päivä mittari näytti parhaillaan +35 astetta. Poika nukahtaakin taas vasta 23 aikoihin. Nukkuu taaskin hyvin eli 8h putkeen.

Abc:llä leikkimässä

Lieksan leirintäalueella

30.7 Käydään aamupalalla leirintäalueen kahviossa ja kohti Kolia lähdetään 9.50. MIttari näyttää +26 astetta. Ihanaa oli jo hieman viileämpää. Kolilla oli upeat maisemat. Kiivettiin Ukkokolille ja Akkakolille. Käytiin kahviossa kahvilla. Äiti ostaa ja isi maksaa pojalle ihanan Ilves-pehmolelun. Vielä ennen Nurmesta pysähdytään kioskille jätskille. Poitsu saa myös lounaan. Käydään katsomassa Jyrkänkoskea, Kuhmossa syömässä ja kaupassa. 17.30 tienoilla alkoi satamaan vettä. Kuudelta oltiin Hyrynsalmella.Nähtiin kylällä poroja. Otettiin mökki (35€) Kävästään uimarannalla, kaupassa ja illalla grillataan makkaraa. Poika nukahtaa matkasänkyynsä 22.00. Mökissä on tosi kuuma. Poitsu nukkui kyllä hyvin ja heräsi aamulla vasta 8.00

Kolin maisema

31.7 Huonosti nukutun yön jälkeen herään 6.50 ja aamulla vessaan mennessä näen porolauman. 8.30 lähdetään kohti Suomussalmea. Matkalla Raatteen tielle oli poroja keskellä tietä. Raatteen tiellä, vallihaudat, tankit ja tykit. Pudasjärven ABC:llä syömässä. Ranualla ollaan kolmen aikaan. Siellä on Hallamarkkinat ja kaksi muutakin tapahtumaa ja kaikki paikat on täynnä ihmisiä. Onneksi hotellista saadaan tieto sen nimisestä paikasta kun Kantolan tuvat. Ajetaan 40km Ranuasta Simonjärvelle. Otatetaan pirtin yläkerrasta 4h, mutta maksetaan vain kahdesta sängystä (20€) Meillä on yhteiskeittiö muiden huoneiden kanssa. Pirtissä oli hiljaista kun oltiin ainoat asukkaat. Joskus yöllä tuli joku pariskunta. Paikan omistajat olivat mukavia. Poitsu sai mansikkamaalta mansikan ja tarjoivat miellä illalla pullakahvitkin. Poitsu söikin pullan ja kaksi kampanisua. Poitsu päätti kolmen-neljän aikaan, että on aamu ja alkoi leikkimään. Nukahti uudestaan viiden aikaan ja lopulta nousi 9 aikaan. Poika sai paikan omistajilta postikortin muistoksi.

Kantoniemen tuvat

1.8 Kello 11.00 ollaan RanuaZoo- eläipuistossa. Kahden aikaan ajetaan Suoraan Ouluun kun poika nukkuu. Otetaan leirintäalueelta mökki. Käydään Amarillossa syömässä ja kierreltiin hieman kaupunkia. Leirintäalueella käytiin leikkipaikalla leikkimässä. Poitsu nukahtaa matkasänkyynsä 21.20. Me istutaan mökin terassilla 23 asti. Takit oli päällä kun oli hieman viileää.

Ranua Zoo

2.8 herään 6.30 ja pojat 7.00. Matkaan lähdettiin 8.00. ABC:llä syömässä ja Poitsu saa leikkiä leikkipaikalla. Koljonvirta, IIsalmeen pysähdytään ihastelemaan mm pupua, puuveistoksia ja historiallista polkua. Rauhalahden leirintäalueelta otetaan telttapaikka.Käydään kuopion näkötornissa, Pujossa. Kaupunkia ihastelemassa ja satamassa käytiin veneitä katselemassa. Leirintäalueella kävästään uimarannalla. Sorsia kun ei löydetty niin ruokittiin lokkia.Poitsu nukahtaa vasta 23, mutta nukkuu taaskin 8h putkeen.

3.8 Matka jatkuu kello 8.00. pysähdytään katsomaan nähtävyyttä Kalliot ja luolat. Joutsan shellillä syömässä. Sieltä äiti ostaa poitsulle traktorin. Pihassa olevia kotieläimiäkin käytiin ihastelemassa. Poitsu osaa sanoa jo "mää". =lammas. Asikkalan kirkon pihalla tauko pidetty ja Hausjärvellä syömässä käyty. Sitten mentiin mummoa moikkaamaan ja tultiin illalla kotiin. Ihana oli reissu, mutta ihanaa on olla kotonakin!