Aattona oli minun ensimmäinen vapaapäiväni, ihanaa. Nukuttiin ainakin kasiin ja sitten ysin pintaan avattiin kuusen alle ilmestyneitä lahjoja. Poitsu oli innoissaan. Lahjoja oli aika paljon ja  jokaisella lelulla poika halusi leikkiä niin kolme lahjaa jäi avaamatta.Ne avattiin heti illalla kun kotiuduttiin mummolasta. Kymmeneltä mentiin mummilaan riisipuurolle. Sitten tultiin kotiin päiväunille ja sen jälkeen suunnattiin mummolaan joulua viettämään. Ihanaa ruokaa. Mukavaa seuraa. Poitsun serkku tyttö vanhempineen oli myöskin siellä.Poitsu sai jakaa lahjoja mummon avustuksella. Se vasta oli kivaa!

Äiteekin on ollut kiltti kun sai niin paljon ihania lahjoja.

Poitsun yksi lemppareista on poliisi mopo. Sillä on hyvä kaahailla pitkin taloa. Poitsu sai mm. muumi mini läppärin, duploja, traktoreita, maatilaneläimiä, dinosauruksia, muumi dvd:n, junan,vaatteita...

 

Elvis kissakin sai kaksi pakettia. Toisessa oli lelu ja toisessa herkkuja.

Joulupäivänä käytiin ulkona leikkimässä. Tehtiin lumilinna. Päiväunien jälkeen sunnattiin taas mummilaan. Ja siellä vietettiin taas joulua. Avattiin lahjoja ja herkuteltiin hyvällä jouluruualla. Poitsu sai taaskin toimia apurina ja jakoi vaarin avustuksella paketteja. Siskoni perheineen oli myöskin siellä. Ihana hulivili päivä!

Tapaninpäivänä mentiin aamusta pihalle. Tehtiin lumilinnan viereen tunneli. Sitten päiväunien jälkeen suunnattiin mummolaan. Siellä taas jouluruokaa syötiin. Vähän ennen lähtöä Poitsu ja serkku tyttö menivät ukin kanssa kelkkailemaan. Kyllä oli hauskaa lapsosilla.

Ihanaa nyt on viikon loma! Tänään käytiin Poitsun kanssa kaupoilla, passi kuvassa ja laitettiin passi hakemus menemään. Viikonpäästä pojalla on sitten ihka oma passi. Huomenna mennään ystävän luokse kylään. Ihanaa nähdä pitkästä aikaa.

Olen monta kertaa ihmetellyt mitä poika tarkoittaa kun sanoo "Kikka". No eilen se sitten selvisi, kun luettiin auto kirjaa. No sehän on rekka. Melkein oikein sanottu. Pipää=pimeää, uuhis=uudestaan, siisi=siili, ikkee=itkee.

lumilinnassa

pikku apuri lumitöissä