Uusia "ison" pojan juttuja on tapahtunut jonkin verran. Ihanan ihana poika miellä onkin. Kysyn aina välillä pojalta "mistä noin ihana poika on tullutkaan?" Niin poika siihen. "äidin mahasta"

Pari viikkoa sitten otettiin syöttötuolista laita pois. Hienosti istuukin korkealla tuolillaan. Pääsee hyvin itse istumaan. Pois pääsemiseen tarvitsee yleensä hieman apua.

Vajaa viikko sitten otettiin Pinnasängystä laita pois. Laitettiin matala laita tilalle. Kyllä oli poika reteenä, kun pääsi ihan itse sinne nukkumaan. Hyvin onkin mennyt nukkumaan, vaikka aluksi pelkäsin, että alkaa haahuilla sängystään keskellä yötä. Yöllä herättää vieläkin yleensä kerran ja silloin haen meidän väliin nukkumaan. Ei ainakaan vielä ole hoksannut/uskaltanut yksinään sängystä tulla pois.Isoa sänkyä ei olla vielä ostamassa, vaikka onhan senkin kohta ajankohtaista.

Osaa avata ulko-ovet ihan itse. Ihanan kätevää, kun kissa ravaa kokoajan sisään-ulos! Toisaalta pelottavaa, koska keksii karata pihalle.Yksi päivä kyllä menikin äiteeltä "salaa" ulos takaovesta ja tuli etuovesta sisälle. Tosin silloin isi oli pihalla.

Ollaan siirrytty 86cm vaatteista 92cm ja osa vaatteista on jopa 98cm. Kengät kokoa 25-26. Osaa pukea vaatteet ihan itse ja riisuakkin. Joskus kaipaa apua. Kengät menee aika usein vääriin jalkoihin.Siksi kysyykin nykyään ennen kengän laittoa. "äiti, meneekö tää tähän." Lempi vaate on ehdottomasti auringon haalistama "liekki lippis".

lempi ruokia on ainakin nakit ja lihapullat. Spagetti ja spagettikastike.

Osaa laulaa joitakin lauluja. Esim. Hämä hämä häkki...

Osaa myöskin kiroilla. Siitä ollaan kyllä vissiinkin nyt päästy eroon. TOIVOTTAVASTI! Jäähypenkki on ollut ahkerassa käytössä. Tai ainakin uhkailuna. Nykyään kun poikaa jokin harmittaa niin hän sanoo. "Kohta mä kyllä sanon niitä lumia sanoja" ja polkee jalkaa. Poika osaa muuten puhua hyvin, mutta r-kirjain ei vielä tule oikein.

Osaa mennä aika hyvin potalle. Kakat tulee enää tosi tosi harvoin vaippaan. pissa vahinkoja välillä sattuu. Siksi päivällä/yöllä aika usein vaippa. Monesti aamuisin vaippa on kuitenkin ihan kuiva.

Osaa hakea laatikosta itselleen muumi purkan. Tuo aika usein samalla äidillekkin.

Lempi juttuja tällähetkellä.

  1. Kirjojen lukeminen. Dumbo, leijonkuningas, Bambi ja mauri kunnaksen kirjat ovat suosikkeja.
  2. Piiretyt. Niitä tykkää katsella. Tällä hetkellä suosikkeja on Marttin tarinatalli,Chugginton, Yli aidan ja ice age 3
  3. palapelit. Kummitätini ostama iso palapeli on suosituin. Siinä tarvitaan äidin/isin apua.
  4. Äidin kanssa lenkillä käyminen. Omalla pyörällä ajaa kovaa, niin että äitee pääsee hölkkäämään. Näitä lenkkejä poika odottaa aina innoissaan. Käydään aina sillä reissulla katsomassa hevosia.
  5. muovailuvahat. Niistä tehdään kaikkea pientä ja kivaa. Pojalle on kehittynyt mainio mielikuvitus.
  6. pikku autot ja duplot on kesto suosikkeja.